عشق و شهادت ۱
سلام بر عزیزان
📄متن سخنرانى #حضرت_آقاى_حاج_على_تابنده_محبوبعلیشاه_طاب_ثراه در ۲۸ مهر ۱۳۷۰
🔹عشق و شهادت🔹
🔸قسمت اوّل:
یکى از مقاماتى که براى مؤمن ذکر شده، مقام شهادت است. شهادت بر دو نوع است: نوع اوّل شهادت ظاهری است که مؤمنین در مقابل دشمنان دین به مقام رفیع شهادت می رسند و از نظر ظاهرى، جسم خاکى و فانى در معرض فنا قرار می گیرد و به عبارت دیگر کشته می شوند و شهید می گردند.
نوع دوّمى که براى شهادت ذکر کرده اند شهادت باطنى است که در این شهادت، قاتل خود دوست است و به تعبیر عرفانى اش شهید به مقام فناء فى اللَّه مى رسد و در حدیث قدسى داریم:
💠«مَنْ طَلَبنى وَجَدنى و مَنْ وَجَدنى عَرَفنى و مَنْ عَرَفَنى عَشَقَنى و مَنْ عَشَقنى عَشقتُه و مَنْ عَشَقْتُه قَتَلتُه و مَنْ قَتَلْته اَنا دیتُه.»
خداوند مى فرماید: کسى که به جستجوى من آمد، مرا طلب کرد، مرا درمى یابد؛ وقتى که مرا دریافت، مرا مى شناسد و کسى که مرا شناخت، عاشق من مى شود و کسى که عاشق من شد، من هم عاشق او مى شوم و کسى که عاشق او شدم او را مى کشم و کسى که او را کشتم، خونبهایى براى او قائل هستم و این خونبها خود من هستم. و چه مقامى بالاتر از این که خونبهاى شهید، خود خداوند است.
باز در حدیث نبوى (ص) آمده است که:
💠«مَنْ عَشَقَ فَعَفَّ وَکَتَمَ ثُمَّ ماتَ، ماتَ شَهیداً»؛ کسى که عاشق شد و خویشتندارى کرد و عشق خود را پنهان کرد و مُرد، درحالتى از دنیا رفته است که به مقام شهید رسیده است. وقتى مؤمن و سالک به مقام شهید مى رسد که عشق او به محبوب و معبود واقعى به سرحد کمال برسد تا به آنجایى که جز دوست، دیگرى را نبیند؛ این عشق است که باعث مى شود مؤمن به این چنین مرحله اى برسد.
عشق در لغت از ریشه "عَشَقه" گرفته شده است؛ "عَشَقه" در فارسى همان پیچک است. پیچک گیاهى است رونده که به دور گیاه دیگرى مى پیچد و آن قدر سماجت در پیچش خودش به خرج مى دهد که گیاه اوّلى را در وجود خودش حل و با خودش یکى مى کند. این سماجت در پیچش به دور آن گیاه به وسیله گیاه دیگرى به نام "عَشَقَه" یا پیچک باعث این مى شود که هر دو گیاه یکى بشوند.
🔸ادامه دارد ...
--------------------
http://s3.img7.ir/sCdRi.jpg
#کانال_تلگرام_کلام_دوست
@kalamedoust121